Kristen rojalist? Inte jag i alla fall!

Dagens stora skratt på sociala medier har utan tvekan varit KDU:s utspel om monarkin. Inte bara det att kungen hyllas för att han ”kröntes” för 40 år sen utan kanske mer för att ungdomsförbundet kräver att monarken ska återfå befogenheter från tiden före Torekovöverenskommelsen 1974.

Inte bara KDU utan också många i Kyrksverige hyllar kungahuset och monarkin. Jag förstår faktiskt inte varför (eller, ja jag har mina aningar). Monarkin bygger på en odemokratisk, närmast feodal, princip om att människor föds olika, med olika rättigheter och skyldigheter. Hur kristet är det? Tänk efter!

Jag får påminna om det medeltida uttrycket: ”När Adam sådde och Eva spann, vem var då en adelsman?”

Per Hammarström

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>