Hungerstrejkens femte dag

Idag sände TV4-Nyheterna Sundsvall ett inslag om Wesam som gått in i hungerstrejk för rättvisa och ett värdigt liv. Inslaget understryker att svensk migrationspolitik får helt absurda konsekvenser för Wesam och hundratals andra i samma situation som ska men inte kan utvisas.

Länk till inslaget här.

I reportaget lägger migrationsverkets talesman skulden på de drabbade: det är deras eget fel att det är som det är eftersom de inte själva medverkat till att plocka fram nödvändiga dokument. Detta är rent struntprat. Statslösa palestinier är helt enkelt inte välkomna till något land. Exempelvis har Wesam försökt få visum till de länder migrationsverket har hänvisat honom utan resultat. Wesam har följt alla anvisningar, samarbetat fullt ut med både migrationsverk och polis. Ändå befinner han sig där han är. Det är en skam.

På grund av uppmärksamheten (?) har migrationsverket utlovat ett möte med Wesam nästa vecka för att diskutera hans situation. Vi på Vem är min nästa? återkommer.

Läs mer  här.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>